Direct contact? Bel: 036 - 533 27 46

Home>Voor de ouders>Jeugdsportfonds

Jeugdsportfonds

Jeugdfonds zorgt ervoor – binnen de financiële mogelijkheden – dat kinderen die graag willen sporten of cultuur willen doen, lid kunnen worden van een sportvereniging of cultuurinstelling als hier vanuit thuis onvoldoende financiële middelen zijn. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere betaalt de contributie en eventuele attributen tot een maximaal bedrag van € 300,- per jaar voor sport of € 425,- per jaar voor cultuuractiviteiten. Of er kan via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere een vergoeding van € 550,- worden aangevraagd voor het volgen van zwemlessen voor het behalen van zwemdiploma A.

Op De Ichthus is een intermediair aanwezig. De intermediar is de verbindende schakel die ervoor zorgt dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen door simpel en snel online een aanvraag bij Jeugdfonds in te dienen. En of kinderen willen voetballen, viool spelen, kiezen voor hockey of hiphop, maakt niet uit. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de contributie of het lesgeld direct aan de club of culturele instelling overgemaakt.

onder het kopje downloads vindt u de ouderkaart. Dit formulier kunt u invullen en inleveren bij de directeur van de Ichthus. Zij maakt dan online de aanvraag voor u in orde.

Voor informatie betreffende het jeugdsportfonds kunt u te allen tijde de website raadplegen. https://jeugdfondssportencultuur.nl